ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΘΩΡΑΚΟΣ - ΚΑΡΔΙΑΣ - ΑΓΓΕΙΩΝ

Χειρουργικής Καρδιάς - Θώρακος - Αγγείων  

Συντονιστής Διευθυντής: Κοκοτσάκης Ιωάννης, MD, FECTS

Προϊστάμενος/η Νοσηλευτής/τρια (Κλινική): Παπαδημητρίου Ελένη

Προϊστάμενος/η Νοσηλευτής/τρια (Μονάδα Ανανήψεως Καρδιοχειρουργικών Ασθενών): Καραγιώργου Αναστασία

Επικοινωνία

Συντονιστής Διευθυντής τηλ.:

213 204 1593

Προϊστάμενος/η Νοσηλευτής/τρια τηλ.:

213 204 1599

Ιατρικό Προσωπικό τηλ.:

213 204 1594

Γραμματεία τηλ.:

213 204 5521

Νοσηλευτικό Προσωπικό τηλ.:

213 204 1500

Μονάδα Ανανήψεως Καρδιοχειρουργικών Ασθενών τηλ.:

213 204 1500

Εξωτερικά Ιατρεία τηλ.:

213 204 1243

FAX:  

213 204 1688

Ε-mail:

 

Δραστηριότητες

Στο Τμήμα πραγματοποιούνται όλες οι επεμβάσεις του φάσματος της Χειρουργικής που αφορά την Καρδιά, τον Θώρακα και τα Μεγάλα Αγγεία. Από τον Καρδιοχειρουργικό τομέα αντιμετωπίζονται ασθενείς με στεφανιαία νόσο, βαλβιδοπάθειες, συγγενείς καρδιοπάθειες των ενηλίκων, όγκους καρδιάς, παθήσεις της αορτής και φλεγμονώδεις παθήσεις της καρδιάς και του περικαρδίου. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην αντιμετώπιση ασθενών με προχωρημένη καρδιακή ανεπάρκεια, αντιμετωπίζοντάς τους είτε με  συμβατικές τεχνικές επαναιματώσεως ή διορθώσεως των βαλβίδων, είτε με μόνιμη εμφύτευση συσκευών υποστηρίξεως της κυκλοφορίας (LVAD-Destination Therapy).

Λόγω του αυξημένου αριθμού των επειγόντων περιστατικών έχει αποκτηθεί εξαιρετική  εμπειρία στην αντιμετώπιση των παθήσεων της αορτής (διαχωρισμοί, ανευρύσματα, τραύματα) με όλες τις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές, αλλά και με την εμφύτευση ενδαγγειακών ναρθήκων (stents–TEVAR, EVAR).  Πραγματοποιούνται επίσης επεμβάσεις χειρουργικής κατάλυσης σύνθετων αρρυθμιών. Ήδη δρομολογείται η ανάπτυξη του τομέα της διαδερμικής εμφυτεύσεως προσθετικών καρδιακών βαλβίδων (TAVI). Από τον Θωρακοχειρουργικό τομέα εκτελούνται όλες οι επεμβάσεις  στα όργανα του θώρακα, (πνεύμονας, θωρακικό τοίχωμα, διάφραγμα, υπεζωκότας, τραχεία και οι βρόγχοι, οισοφάγος και μεσοθωράκιο), για καλοήθεις, αλλά και κακοήθεις παθήσεις.

Η παρουσία οργανωμένου ογκολογικού τμήματος και ποζιτρονικής αξονικής τομογραφίας, ενισχύουν σημαντικά την δραστηριότητα του τμήματος, στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα. Πεδία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος αποτελούν η χειρουργική της τραχείας και η αντιμετώπιση της βαριάς μυασθένειας με θυμεκτομή. Οι ελάχιστα επεμβατικές θωρακοσκοπικές τεχνικές έχουν βρεί μεγάλη εφαρμογή στο τμήμα μας.

Πρόσφατα, τέθηκαν σε λειτουργία τα νέα χειρουργεία του νοσοκομείου, από κάθε άποψη εντυπωσιακά, τα οποία ομολογουμένως έχουν δώσει τεράστια ώθηση στο έργο του τμήματος.

Θέση

Το Τμήμα Χειρουργικής Καρδιάς - Θώρακος – Αγγείων, λειτουργεί στον 5ο όροφο, του Κτηρίου Πατέρα.

 Σύνδεσμοι (links/παραπομπές για άλλες ιστοσελίδες, ιστότοπους, έγγραφα κ.τ.λ.)

 

 

Logo Ευαγγελισμός

 

Επικοινωνία

Email: info (@) evaggelismos-hosp.gr

  Υψηλάντου 45-47, ΤΚ 10676, ΑΘΗΝΑ.

  Τηλ. Κέντρο: 213 – 2041000