Γ΄ Παθολογικό

Συντονιστής Διευθυντής/Επιστημονικά Υπεύθυνος: Σεβαστιανός Βασίλειος

Προϊστάμενος/η Νοσηλευτής/τρια: Μαρίνη Παναγιώτα

Επικοινωνία

Συντονιστής Διευθυντής τηλ.:

213 204 1524

Προϊστάμενος/η Νοσηλευτής/τρια τηλ.:

213 204 1532

Ιατρικό Προσωπικό τηλ.:

213 204 1526, 213 204 1583

Γραμματεία τηλ.:

213 204 1529

Νοσηλευτικό Προσωπικό τηλ.:

213 204 1540

Εξωτερικό Ιατρείο τηλ.:

213 204 1256

FAX:

213 204 1524

Ε-mail:

gpath@evaggelismos-hosp.gr

Δραστηριότητες

Σημαντικό τομέα δραστηριοποίησης και επιστημονικού έργου του Γ΄ Παθολογικού Τμήματος αποτελεί η Κλινική Ηπατολογία. Όπως είναι γνωστό, τα ηπατικά νοσήματα και ιδιαίτερα οι ιογενείς ηπατίτιδες, αποτελούν σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας, λόγω του κινδύνου διαμόλυνσης του πληθυσμού αλλά και εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών, όπως κίρρωση ήπατος και ηπατοκυτταρικός καρκίνος.

 

Στο Τακτικό Εξωτερικό Ηπατολογικό Ιατρείο παρακολουθείται και θεραπεύεται σημαντικός αριθμός ασθενών με ηπατολογικά νοσήματα και κυρίως χρόνιες ιογενείς ηπατίτιδες Β και C, για τις οποίες υπάρχει ιδιαίτερη εξειδίκευση και εμπειρία, τόσο στην παρακολούθηση όσο και στη θεραπεία, με εφαρμογή των πλέον σύγχρονων διαθέσιμων θεραπειών.

Παράλληλα, στο Ηπατολογικό Εργαστήριο του Τμήματος, με την βοήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, εφαρμόζεται η Ελαστογραφία Ήπατος (Fibroscan), μια νέα μη επεμβατική μέθοδος εκτίμησης της ηπατικής ίνωσης, εύκολη, ανώδυνη, γρήγορη (διάρκεια 5 λεπτά), με άμεσα αποτελέσματα, η οποία σε πολλές περιπτώσεις αντικαθιστά την βιοψία ήπατος.

 

Επιπρόσθετα, στο Γ’ Παθολογικό Τμήμα λειτουργεί Ιατρείο Ανοσοανεπάρκειας, το οποίο ασχολείται με την διάγνωση, τη θεραπεία και την παρακολούθηση ασθενών με πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες. Η συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών μας πάσχει από κοινή ποικίλουσα ανοσοανεπάρκεια. Οι ασθενείς παρακολουθούνται στο Ιατρείο Δια Βίου και λαμβάνουν αγωγή υποκατάστασης με γ-σφαιρίνη, είτε κατ' οίκον είτε -σε λίγες περιπτώσεις- ενδοφλέβια στην Κλινική μας, με νοσηλεία μιας ημέρας. Οι επιπλοκές της νόσου παρακολουθούνται και αντιμετωπίζονται στο Εξωτερικό Ιατρείο ή/και νοσηλεύονται στην Κλινική μας, όταν κρίνεται απαραίτητο.

 

Στα πλαίσια των κλινικών και επιστημονικών του δραστηριοτήτων, το Τμήμα έχει συμμετάσχει σε σημαντικές επιστημονικές έρευνες και επιστημονικές ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Θέση

Το Γ’ Παθολογικό Τμήμα, λειτουργεί στον 5ο όροφο του Κτηρίου ΑΧΕΠΑ.

Το Τακτικό Εξωτερικό Ηπατολογικό Ιατρείο, λειτουργεί στον 2ο όροφο του Παλαιού Κτηρίου.

Το Ηπατολογικό Εργαστήριο, λειτουργεί στο 3ο όροφο του Παλαιού Κτηρίου.

Σύνδεσμοι (links/παραπομπές για άλλες ιστοσελίδες, ιστότοπους, έγγραφα κ.τ.λ.)

 

 

 

 

Logo Ευαγγελισμός

 

Επικοινωνία

Email: info (@) evaggelismos-hosp.gr

  Υψηλάντου 45-47, ΤΚ 10676, ΑΘΗΝΑ.

  Τηλ. Κέντρο: 213 – 2041000