Πνευμονολογικό

Πνευμονολογικό

Συντονιστής Διευθυντής/Επιστημονικά Υπεύθυνος: Μπουλμπασάκος Γεώργιος

Επικοινωνία

Συντονιστής Διευθυντής τηλ.:

213 204 1630

Προϊστάμενος/η Νοσηλευτής/τρια τηλ.:

213 204 1650

Ιατρικό Προσωπικό τηλ.:

213 204 1631

Γραμματεία τηλ.:

213 204 1631

Νοσηλευτικό Προσωπικό τηλ.:

213 204 1650

Μονάδες/Υπομονάδες τηλ.:

213 204 1615

Εξωτερικά Ιατρεία τηλ.:

213 204 1256

Βρογχοσκοπικό Εργαστήριο τηλ.:

213 204 1615

FAX: 

213 204 1630

Ε-mail: 

pneumonologiki@evaggelismos-hosp.gr, pneumclinevah@yahoo.gr

Δραστηριότητες

 

Το τμήμα διαθέτει 20 κλίνες. Στα πλαίσια του Τμήματος λειτουργούν:

  1. Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο

  2. Απογευματινό Εξωτερικό Ιατρείο

  3. Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος  (ΚΩΔΙΚΟΣ 01181)

 

Τετάρτη13:00 – 14:00

 Παρασκευή 16:00-17:00 *

Από τo 2004, και με συνεχή ενημέρωση σε ό,τι νεώτερο, το ιατρείο μας υπόσχεται σοβαρή βοήθεια σε όσους επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα.

Yπεύθυνοι: Μπουλμπασάκος Γεώργιος, Συντονιστής Διευθυντής, Κότσιφας Κωνσταντίνος, Επιμελητής Α’.

Συνεργάτες: Κούγιας Μάριος, Πνευμονολόγος, Αθανασίου Νικόλαος, Ειδικευόμενος Πνευμονολογίας

*Καθεστώς πρωινού ιατρείου-χωρίς οικονομική επιβάρυνση του ασθενούς

 

  1. Βρογχοσκοπικό Εργαστήριο

Το βρογχοσκοπικό μας εργαστήριο είναι από  τα πλέον εξοπλισμένα εργαστήρια στην Ελλάδα, τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει σύγχρονα ψηφιακά βρογχοσκόπια (απλά, διπλού αυλού, με κεραμικό άκρο, βιντεοβρογχοσκόπιο), σύστημα Argon και σύστημα κρυοθεραπείας. Το τελευταίο μας απόκτημα είναι  ένα  τελευταίας τεχνολογίας υπέρηχο βρογχοσκόπιο (EBUS) για εύκολο εντοπισμό και βιοψία λεμφαδένων μεσοθωρακίου.  Όλα αυτά καταγράφονται ψηφιακά σε μορφή DVD και σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων για μελλοντική σύγκριση και μελέτη. Για την καλύτερη ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού λειτουργεί σύστημα αρνητικής πίεσης κατά τη διάρκεια της βρογχοσκόπισης και υπάρχουν ειδικά φίλτρα προστασίας (HEPA).

 

  1. Εργαστήριο Φυσιολογίας Αναπνοής

Το εργαστήριο φυσιολογίας της αναπνοής είναι εξοπλισμένο με ένα υπερσύγχρονο πληθυσμογράφο - σύστημα μέτρησης διάχυσης και σύγχρονα ηλεκτρονικά σπιρόμετρα.Έτσι έλεγχοι όπως καταγραφή καμπύλης ροής όγκου, μέτρηση  διαχυτικής  ικανότητας, μέτρηση εισπνευστκής και εκπνευστικής πίεσης, μέτρηση πνευμονικών αντιστάσεων και πληθυσμογραφία εκτελούνται πλέον σε μορφή ρουτίνας από το έμπειρο και εκπαιδευμένο μας προσωπικό. Η κλινική μας έχει ήδη προμηθευτεί τον εξοπλισμό και  πολύ σύντομα θα ξεκινήσει και τη διενέργεια θωρακοσκοπήσεων, σε ασθενείς που πληρούν τις ενδείξεις

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Το τμήμα μας είναι από τα πλέον εξοπλισμένα με δυνατότητες που το καθιστούν πλήρως
ανεξάρτητο.

Εκτός από τον εξοπλισμό των εργαστηρίων το Τμήμα διαθέτει, για τους νοσηλευόμενους ασθενείς και τον ακόλουθο εξοπλισμό:

  • Τρεις Αναπνευστήρες όγκου  που μας δίνουν τη δυνατότητα μηχανικής υποστήριξης αναπνοής διασωληνωμένων ασθενών.
  • Σημαντικό αριθμό συσκευών Μη Επεμβατικού Μηχανικού Αερισμού (ΜΕΜΑ) Bi-PAP S-T / C-PAP.
  • Monitor συνεχούς παρακολούθησης ζωτικών σημείων ασθενών.
  • Απινιδωτή.
  • Αναλυτή αερίων αίματος.

ΙΑΤΡΕΙΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος της Πνευμονολογικής Κλινικής λειτουργεί αδιάκοπα από το 2004 με την επίβλεψη του τότε Διευθυντή της Κλινικής κ. Γεωργίου Τάτση και υπεύθυνους ιατρούς τον Επιμελητή κ Γεώργιο Μπουλμπασάκο και την Επικουρική Ιατρό κα Γεωργία Μακραντώνη.

Παράλληλα και για 2 χρόνια λειτούργησε Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος στα Δημοτικά Ιατρεία Παλλήνης με υπεύθυνο τον κ Μπουλμπασάκο. Επρόκειτο για δράση του Εθνικού Δικτύου Νοσοκομείων και Υπηρεσιών Προαγωγής Υγείας που τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Επί του παρόντος το Ιατρείο λειτουργεί υπό την επίβλεψη του νυν Συντονιστή Διευθυντή Γεώργιου Μπουλμπασάκου και επιστημονική ευθύνη του Πνευμονολόγου Επιμελητή Α της κλινικής Κων/νου Κότσιφα. Το ιατρείο καλύπτουν οι ιατροί κύριοι Μάριος Κούγιας Πνευμονολόγος - Εξειδικευόμενος ΜΕΘ Ευαγγελισμού και Νικόλαος Αθανασίου ειδικευόμενος Πνευμονολογίας.
Επιπρόσθετοι ιατροί του νοσοκομείου είναι σε διαδικασία εκπαίδευσης προκειμένου να ενισχύσουν τη λειτουργία του Ιατρείου.

Το Ιατρείο λαμβάνει χώρα 2 φορές την εβδομάδα, συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη και Παρασκευή με τηλεφωνικό ραντεβού (1535, Κωδικός Ιατρείου 01181).

Περί τα 3-5 νέα ραντεβού προσέρχονται κάθε φορά καθώς και ισάριθμοι καπνιστές για παρακολούθηση. Έτσι εκτιμώνται πάνω από 30 νέοι καπνιστές ανά μήνα ή πάνω από 350 κατ’ έτος.

Στην επίσκεψη λαμβάνεται σχετικό ιστορικό, γίνεται κλινική εξέταση του καπνιστή, συνταγογραφείται παρακλινικός έλεγχος και αποφασίζεται η ετοιμότητα και η βούληση για ένταξη στο πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος. Εφ΄ όσον ο ασθενής εισέλθει σε διαδικασία διακοπής καπνίσματος παρακολουθείται τόσο δια τηλεφώνου όσο και με φυσική παρουσία και υποστηρίζεται ψυχολογικά και φαρμακευτικά. Η αγωγή και παρακολούθηση διαρκούν κατά περίπτωση 3 ως 6 μήνες.

Τα ποσοστά επιτυχίας του Ιατρείου είναι τα αναμενόμενα βάσει της διεθνούς εμπειρίας και βιβλιογραφίας. Το ιατρείο διατηρεί δράσεις ενημέρωσης κοινού και έχει σημαντική παραγωγή επιστημονικού έργου υπό τη μορφή δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.
 

Θέση

Το Πνευμονολογικό Τμήμα, λειτουργεί στον 6ο Όροφο του Κτηρίου ΑΧΕΠΑ.

Σύνδεσμοι (links/παραπομπές για άλλες ιστοσελίδες, ιστότοπους, έγγραφα κ.τ.λ.)

http://www.pneumevah.gr

 

Logo Ευαγγελισμός

 

Επικοινωνία

Email: info (@) evaggelismos-hosp.gr

  Υψηλάντου 45-47, ΤΚ 10676, ΑΘΗΝΑ.

  Τηλ. Κέντρο: 213 – 2041000